Egyéb

Tippek, tanácsok függöny vásárláshoz

Tippek, tanácsok!

 

Tippek, tanácsok függöny választáshoz!

Függöny választásánál figyelembe vesszük a helység fény, illetve színbeli adottságait. Ha tompítani szeretnénk a szobán akkor sűrűbben szövött függönyre lesz szükségünk.

Ajánlatos itt a színesebb függönyöket választani, amik megszűrik a fényt.

Ha világosítani akarunk a szobán akkor fényáteresztő függönyt ajánlott választanunk. Elsősorban fehéret, amely legjobban átengedi a fényt és továbbítja a világos hatást.

Függöny mérése:

A mérés és a méret a függöny választás egyik legfontosabb szempontja. A pontosság elengedhetetlen, ha el akarjuk kerülni a túl rövid vagy túl hosszú, vagy egyszerűen a hanyag megjelenést. A méréshez szükségünk lesz egy jegyzettömbre és tollra, valamint fém mérőszalagra.

Szélesség:

A függönyök szélességénél fontos szempont a karnis szélessége. A karnis a szimmetria miatt általában az ablak mindkét oldalán kb. 10 cm – el szélesebb. Ez fölfelé is igaz az ablak fölött legalább 10 cm – el helyezkedik, de lehet esetleg a plafonhoz is rögzítve.

Mérje meg a függönytartó szélességét, értelemszerűen vízszintesen mérve. Ez fogja megadni, hogy milyen széles az alap szélesség. Itt egy kifeszített méretet kapunk. Mivel egy függönynek, ha minimálisan is loknisan kell állnia az esztétika és az ízlésesség miatt, ezért a mért szélesség 1,5 – illetve kétszeresét is rá kell számolni. Attól függően, hogy ön milyen sűrű berakást szeretne.

Az élek elvarrása miatt a mért mérethez minden oldalra + 2,5 cm rászámolunk. Ha felülre behúzó zsinórt szeretnénk a fönti részre 5 cm – t számolunk a zsinór felvarrása miatt. Ez fontos, mert a hosszúságnál, ha rosszul mértünk előjön a probléma.

A berakást a varrásnál behúzó zsinór segítségével érjük el. Ezt varráskor tanácsos jelezni.

Magasság:

Magasság mérésekor a karnis felső pontjától kezdjük a mérést. Függőlegesen, fentről lefelé az ablakpárkányig, vagy közvetlenül az alatt vagy a padlóig.

Függöny tisztításának egyszerű módjai, lépései:

A függönyöket rendszeresen tisztítani kell, hogy megőrizzük minőségüket és szépségüket.

Bár úgy tűnhet, hogy ez trükkös háztartási folyamat, de ez nem így van.

Szánjunk egy kis időt mindig a függönyeink tisztítására, ápolására, rendben tartására, hogy hosszabb élettartamot biztosítsunk számukra. Ha ezt nem tesszük meg a szálak roncsolódnak és elkerülhetetlenné válik a csere.

Függöny levétele után, ha azon még maradtak kampók vagy csipeszek azt távolítsuk el mert roncsolják a szövetet a mosás alatt.

Ha tartalmaz a függöny behúzó zsinórt azt lazítsuk meg.

Áztassa a függönyt hideg vízbe, hogy a lerakódott por feloldódjon. Ne dörzsölje vagy csavarja.

Gépi mosáskor az adott függöny mosási útmutatója szerint az előírt hőfokon mossa a függönyt. Használhatunk mosóhálót is.

Színes vagy színes motívumokat tartalmazó függönyt sosem fehérítünk!

Szárítógép használata általában a szövet roncsolódása miatt tilos!

Csak akkor vasaljunk, ha azt az ápoló címke ajánlja az előírt hőfokon.

Ha a függönyök bársonyból, zseniliából, velúrból, selyemből vagy gyapjúból készültek szárazon kell tisztítani.

Ugyanez vonatkozik a bélelt függönyökre is.

Reméljük, hogy ezzel a rövid leírással minden kérdésére megkapja a választ, hogy gyönyörű függönyt tudjon választani a lakásába! Ha esetleg továbbra is maradtak kérdések akkor nyugodtan keressen bármelyik elérhetőségünkön, szívesen állunk rendelkezésre és igyekszünk legjobb tudásunknak megfelelően segíteni!

Reméljük, hogy ezek a tippek, tanácsok segítettek és hamarosan ön is az elégedett vásárlónk táborát fogja képviselni!

A Flórafüggönyweboldalát itt találja: Flórafüggöny

Üdvözlettel

Flórafüggönywebáruház csapata

www.florafuggonywebaruhaz.hu