Egyéb

Gyerek ágynemű, gyerekfüggöny!

Gyerekágyneműk modern letisztult

Hogyan válasszunk gyerek ágyneműt, gyerekfüggönyt!

A Flórafüggönywebáruház szeretne egy kis segítséget, tanácsot adni, hogy a gyerekeknek, hogyan válasszunk ágyneműt, illetve gyerek függönyt!

Először is kezdjük a legkisebbekkel, a kisbabákkal:

Ágynemű választás!

A kisbaba bőrének szüksége van a kellemes tapintásra, érintésre, mert ugye mi sem szeretünk kellemetlen, durva anyagon feküdni, pihenni! A legjobb választás a 100% pamut anyagból készült termékek. Ezekből az anyagból készült termékek, puha, nyugtató, lágy tapintású, légáteresztő képességgel rendelkeznek, könnyen moshatóak, gyermekbarát.

Színeket tekintve a pasztell (barack, rózsaszín, menta zöld, mályva, kék, stb.) az új módi, a minták választéka pedig végtelen. A kedves, színes állatfigurák (bagoly, zsiráf, víziló, kisegér, kutya-cica, nyuszi) újra divatba jöttek, egyre aranyosabb külsővel és színekben, de kapható kis vonatos, járműves minta is. Ebben a korban a pici még nem annyira tudja értékelni ezeket a figurákat, ezért nyugodtan válasszunk anyu, vagy apu ízlése szerint  – élvezzük ki, hogy még mi mondhatjuk meg, mi kerüljön a gyerekszobába! Hamarosan úgyis átveszi az uralmat a gyerkőc ízlése:)

A jó anyag minőségével azonban az egész nem ér véget, ezért ne felejtse el időközönként változtatni az ágyneműt. Nem csak azt jelenti, hogy a test izzad az álom alatt, és a nedvesség magához ragadja magát. A porrészecskék, amelyekben sok atka található, szintén bejutnak a szálakba. A higiéniai szabályok betartásának elmulasztása a gyermeknek allergiát és különböző bőrbetegségeket okozhat. A szakértők javasolják az ágynemű cseréjét egy-két hét elteltével.

Amikor babalátogatóba invitálják az embert, sokszor merül fel, hogy milyen ajándékot illik vinni? Ha nem vagyunk közvetlen rokonok, és „csak” az 1-2. hét után megyünk látogatni, biztosak lehetünk benne, hogy temérdek plüss- és egyéb játékot kapott már a pici, fölösleges még többel ellátni a családot. A kényelmes, alvást segítő ágyneműhuzat viszont különleges, és praktikus ajándék lehet.

Természetesen figyelembe kell venni a bútorok színeit és a szoba stílusát, illetve a szoba színét a választáskor! Nagyon fontos, hogy a szobába mennyi természetes fény jön be, tehát a szoba fekvését előtérbe kell helyezni! A déli tájolású szobába ahol sok fény esik be az ablakon ott választhatunk merészebb sötétebb ágyneműt, de az északi fekvésűnél ahol alapból sötétebb van ott világosabb színekben gondolkozzunk!

A Flórafüggönywebáruház ajánlja:  Macis baba ágynemű huzat

Folytassunk a nagyobb gyerkőcökkel:

Viszonylag könnyebb a helyzetünk annyival, hogy az anyagok összetétele itt is nagyon fontos, gyakorlatilag itt is a legjobb választás a 100% pamutból készült termékek!

A minta és a szín választásban már itt a nagyobb gyerekeknek is döntő szerepük van! Hagyjuk, hogy ha tehetjük ö válassza ki a neki tetsző ágyneműt, elvégre az övé lesz!

A fiúknál az autós, motoros, munkagépek, mesehősök mintázata most nagyon divatban van!

A lányoknál a kellemesebb színekben kapható virágos, macis, cicás, pillangós, mesehősök, illetve minden ilyen kis állatos divatot teremt!

A Flórafüggönywebáruház ajánlja: Cross motoros, gyerek ágynemű huzat

Gyerek függöny választás

A gyerekszoba a lakás legvidámabb helyisége, és jó, ha a függönyök is tükrözik azt a fantáziadús mesevilágot, amely a gyermekek képzeletében él. Erről különböző mesehősök, járművek vagy épp virágminták gondoskodnak. Akárcsak a hálószobában, itt is fontos a barátságos hangulat megteremtése.

A függönyök kiválasztásával hozzá kell járulnia egy varázslatos gyermekvilág létrehozásához. Az óvodai felszerelésre a gyerekek egész életükre emlékeznek. Ez a szoba, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat, ezt a helységet uralják. A kisbaba és a kis gyerek otthon van biztonságban és biztonságban érezheti magát. A színeknek nem szabad unalmasnak lenniük, törekedjünk a változatos színekre. Ez elérhető az árnyalatokon és a megfelelő mintákon keresztül. Fedezze fel, mit szeret a gyerek igazán, ezeket az elemeket ábrázolja az óvodai függönyökön keresztül, így a gyermek jól fogja érezni magát a szobában.

Gyerek függönyöknél megkülönböztetünk kész függönyöket, és méteres függönyöket!

A kész függönyöknél nincs semmi dolgunk csak kiválasztani a megfelelő mintát és méretét és csak fel kell akasztani!

A Flórafüggönywebáruház ajánlja: Bagoly mintás,kész függöny

Ha méteres függönyre esett a választásunk, akkor egy kicsit nehezebb a dolgunk! Le kell pontosan mérni az ablak magasságát és szélességét!

/ A Flórafüggönywebáruház előző blogját ajánljuk figyelmébe itt: Ahol el tudja olvasni hogyan kell a függöny méretét pontosan meghatározni, és milyen függönyt kell választani a különböző helységekbe! /

Hogyan válasszunk függönyt!

A szélességnél figyeljünk arra, hogy a valós méret duplájával számoljunk, mert úgy fog szépen állni az ablakon! Természetesen az ilyen függöny nincs körbe szegve, és ha szükséges, akkor behúzó szalag is kell a tetejébe! Ezt egy varrónő rutin munkával, rövid határidővel meg tudja oldani! Természetesen mi is vállaljuk a méteres függönyök varrását kedvezményes áron, rövid határidővel!

 

A Flórafüggönywebáruház ajánlja:

Méteres voile függöny

Méteres jacquard függöny